Relax Grill czyli Czas na grilla zawsze jest dobry. Pyszne jedzenie w dobrej atmosferze i weekendowy relax gwarantowany.
Kiedy przychodzi lato Ja i moja rodzina bardzo często przygotowujemy grill w weekendy. Troszeczkę znudziły mi się tradycyjne karkówki, boczek i kiełbaska. Z miłą chęcią je zjem, ale w parze z jakimś super dodatkiem w postaci innej niż zwykle surówki lub napoju. Postanowiłam przetestować nowe menu i podzielić się z Wami moimi nowymi wrażeniami.
Przepis na surówkę z pomidorków w nowej odsłonie z nieziemskim dipem zawdzięczam wizycie przyjaciółki z dzieciństwa, która ma świetne pomysły kulinarne.
Przygotowanie:
Pomidorki kroimy w ćwiartki, polewamy dipem z łyżki musztardy dijon, łyżki miodu i oliwy z oliwek (200 g), następnie całość posypujemy uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika. Proste a pyszniutkie.
Szaszłyki chodziły już za mną od dłuższego czasu, postanowiłam je w końcu zrobić sama i zajadałam się nimi, aż mi się uszy trzęsły. Mniam 🙂
Produkty i wykonanie:
cukinia, papryka, cebula biała, kurczak pokrojony w kostkę w przyprawie, polecam Wam przyprawę do kurczaka z Knora. Wsypuję do miski przyprawę i wrzucam wszystkie warzywa oraz mięso. Smacznego !!!
Fotografia: własna, Polyvore.com