Jako dodatek do kawy, dzieci je kochają to ciasteczka owsiane szybkie w przygotowaniu i boskie w smaku. Można je przechowywać do tygodnia w szklanym pojemniku, jeżeli ich nie zjesz od razu.
Składniki:
50g płatków owsianych,
110g masła,
2 łyżki brązowego cukru,
1 jajko, 100g mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cukru waniliowego, łyżeczka cynamonu
Rozgrzej piekarnik 190 st. C. Rozpuść masło w garnuszku. Rozmieszaj w misce jajko. Wymieszaj wszystkie suche składniki (płatki owsiane, cynamon, mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia). Dodaj do masy roztopione masło i jajko. Na koniec możesz dodać rodzynki lub żurawinę. Jedną łyżkę ciasta nakładaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pamiętaj zachowaj odstęp pomiędzy nakładanymi porcjami, gdyż nieco urosną. Piecz 15 minut. SMACZNEGO !!!